به گزارش قدس آنلاین، یکی از کشاورزان بخش مرکزی شهرستان نیشابور گفت: حدود یک هکتار باغ دارم که شامل درختهای سیب، زردآلو و هلو میشوند که متأسفانه با سرمای اخیر بیش از ۹۰درصد محصولم از بین رفت و ماندهام برای تأمین مخارج زندگی چه کنم.
وی افزود: از ابتدای سال چندین میلیون خرج این باغ کردم تا بلکه بتوانم محصولی به دست آورم و مخارج زندگی را تأمین کنم، اما حالا باید به فکر این باشم که با چه رویی در مقابل هزینههای خانواده شرمنده آنها نباشم.
یکی دیگر از کشاورزان بیمه نبودن محصولات و هزینههای سنگین کشاورزی و عدم کمکهای مالی لازم از کشاورزان را عامل از رونق افتادن کشاورزی دانست وعنوان کرد: متأسفانه بیمههای محصولات کشاورزی دارای هزینه بالایی است و بنده که از پس مخارج روزانه خویش هم نمیتوانم برآیم چگونه میتوانم هزینه بیمه را پرداخت کنم؟ دولت باید کمک های لازم را به کشاورزان انجام دهد تا صنعت باغداری رونق بگیرد و روستاییان به شهرها مهاجرت نکنند.
یکی دیگر از باغداران که در شهر بار از توابع نیشابور زندگی میکند، اظهارداشت: متأسفانه طی سه شب سرما محصولات ما نابود شد و شهر بار تنها درآمدش محصولات باغی است، متأسفانه چیزی نمانده است و اکنون ماندهایم چکار کنیم و از مسئولان تقاضا داریم صدای ما را بشنوند.
۳۱۲۰ هکتار باغ دچار خسران شدند
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور هم با تأیید مشکلات کشاورزان گفت: بر اثر سرمای هوا بخشی از سطح باغهای بخش مرکزی و زبرخان با سرمازدگی روبه رو شدند، این عامل موجب شد قسمتی از میوهها و محصولات تولیدی باغهای شهرستان بر اثر سرما از بین بروند.
فرهمند افزود: پس از موج سرما در بهارسال جاری به ۳ هزار و ۱۲۰ هکتار از باغهای شهرستان در اثر برودت هوا خسارت شدید وارد شده است.
وی ادامه داد: سیب، آلو، زردآلو و گردو بیشترین خسارت را دیده اند، این در حالی است که متأسفانه زیر ۱۰ درصد باغها دارای بیمه محصولات کشاورزی هستند.
فرهمندعنوان کرد: خسارت سرما ۱۹هزار و۳۲۰تن محصول سیب، آلو، زردآلو، گلابی، انگور، پسته، گیلاس و آلبالو را شامل میگردد که ارزش ریالی آن معادل ۳۹۲ میلیارد رالش است.
وی اذعان کرد: بیمه محصولات کشاورزی به عنوان یکی از راهکارهای نوین برای مقابله با خطرات فعالیتهای کشاورزی و در نتیجه کاهش نوسانهای درآمدی کشاورزان مورد توجه و تأکید قرار گرفته که در راستای حمایت از کشاورزان با اعتمادسازی میتواند فشار مالی ناشی از خسارتهای وارده از بلایایی چون سرمازدگی، سیل و تگرگ به باغها و محصولات کشاورزان را به حداقل برساند.
نظر شما